Äidin riipaiseva kertomus poikansa kiusaamisesta

19.1.2017

 

Äidin riipaiseva kertomus Sipoon Sanomissa poikansa kiusaamisesta: lyöty ja virtsattu päälle

Julkaistu: 19.1. 8:28 ILTA-SANOMAT

Pahoinpitelijät kuvasivat tekonsa videolle. Äiti vaatii tekijät vastuuseen.

Nuorten julma väkivalta ihmetyttää lasten vanhempia. Tuorein tapaus sattui Sipoossa.

Pahoinpidellyn 15-vuotiaan pojan äiti kertoo Sipoon Sanomissa, miten pahoinpitelijät ja löivät poikaa. Lehden mukaan maassa makaavaa poikaa ammuttiin kuulapyssyllä. Pahoinpitely tapahtui viime sunnuntaina Leppätien koulun pihalla Nikkilässä. Pojalla oli vastassaan kuusi pahoinpitelijää viime sunnuntaina.

Tekojen julmuutta lisäsi se, että pahoinpitelijät kuvasivat pahoinpitelynsä videolle.
 

Onko kyseessä laajempi ilmiö?

Monia vanhempia mietityttää, voiko kyseessä olla laajempi ilmiö. Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, miten kahden peruskoululaisen kova tappelu vaati poliisin paikalle tulemisen Vuosaaren peruskoululle Helsingissä maanantaina.

Sipoon sunnuntain tapauksen 15-vuotias poika joutui Sipoon Sanomien mukaan vastaavaan tilanteeseen reilut kaksi vuotta sitten. Vuoden 2014 lokakuussa sama poika, silloin 13-vuotias, hakattiin huonoon kuntoon ja hänen päälle syljettiin ja virtsattiin neljän pahoinpitelijän toimesta Suursuolla Nikkilässä.
 

Äiti: Tekijät saatava vastuuseen

Tapahtumia yhdistää lehden mukaan uhrin lisäksi muitakin tekijöitä. Vuoden 2014 lokakuussa uhria pahoinpidelleen pojan veli oli yksi pahoinpitelijöistä viime sunnuntaina. Molemmat pahoinpitelyt tapahtuivat Nikkilässä, Suursuolla.

Vanhemmassa tapauksessa kaikki pahoinpitelijät olivat alle 15-vuotiaita.

– Myös viime sunnuntaina pahoinpitelyyn osallistuneet nuoret olivat todennäköisesti alle 15-vuotiaita, perheenäiti kertoo.

– Viiden pahoinpitelijän nimet ovat jo poliisilla tiedossa.

Kovia kokeneen ja vammoistaan toipuvan pojan äiti kertoo lehdessä perheen tekevän kaikkensa, jotta pahoinpitelijät pysähtyisivät miettimään tekojaan.

– Teemme sen, koska on saatava herätys, että ei voi tehdä mitä tahansa ilman seuraamuksia. Alle 15-vuotiailla on vahingonkorvausvelvollisuus. Ja alle 15-vuotiaanakin tehdyt rikokset voidaan merkitä poliisirekisteriin.

– Nuoriso on hyvin valveutunutta oikeuksistaan ja siitä mitä he saavat tehdä. Moni luulee, että alle 15-vuotiaana voit tehdä mitä vaan, mutta kun se ei ole niin, äiti sanoo.

Petri Turunen

(http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005051263.html)