Työntekijät

 

Kiusaamisasioiden tuki-ja neuvontakeskus Valopilkusta vastaa Harjulan Setlementti ry yhteistyökumppaneineen. Tukikeskus-koordinaattoreina toimivat Saija Salmi ja Tina Holmberg-Kalenius, jotka myös ovat Valopilkun perustajajäseniä.

Tina Holmberg-Kalenius

Olen syntynyt Helsingissä mutta asunut Lahdessa noin kolmekymmentä vuotta. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi lasta sekä eläimiä. Väkivallan eri ilmentymät ovat aina kiinnostaneet minua. Olen itse entinen koulukiusattu ja minulla on kokemusta kiusatun lapsen vanhemmuudesta.

Yliopistotutkintoni on kulttuurien tutkimuksen alalta, jonka lisäksi olen opiskellut kasvatus-, kriisi- ja työpaikkapsykologian sekä Lasten ja nuorten psyykkinen hyvinvoinnin perusopinnot. Englantiin olen suorittanut Bullying and Harassment Counselling-diplomin (kiusaamisasioiden neuvoja/ohjaaja). Kriisityön opintoja olen opiskellut alan asiantuntijan, David Kinchinin johdolla sekä Suomen Diakoniaopistossa. Sosiaalitieteistä minulla on korkeampi diplomi Kansainvälisen reflektoivan oppimisen ja opettamisen säätiöltä, ARLT:ltä. Lisäksi olen opiskellut Sensomotorista terapiaa sekä taideterapiaa. Olen myös Suomen mielenterveysseuran Mielenterveyden ensiapu 1- ja 2 ohjaaja, MLL:n vertaisohjaaja sekä työpaikkaohjaaja. Parhaillaan opiskelen psykologiaa avoimessa yliopistossa.

 

Saija Salmi

Olen syntynyt Joensuussa 1964 ja asunut Lahden seudulla melkein kolmekymmentä vuotta. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi jo aikuista pesästä lentänyttä lasta, kaksi lastenlasta sekä kaksi kissaa. Harrastan kaikkea maalaiselon tuomaa; maan muokkauksesta kukkien kasteluun sekä lukemista, ruoanlaittoa ja leivontaa. Puuhastelen usein myös lasten lasten kanssa.

Olen toiminut erilaisissa opettajan tehtävissä kahdeksan vuotta. Edellisessä työpaikassani toimin erityisopetuksen parissa.

Olen koulutukseltani pedagogisen pätevyyden omaava ammatillinen opettaja. Lisäksi olen opiskellut erityispedagogisia- sekä sosiaalipsykologisia opintoja Helsingin yliopistolle. Olen työnohjaaja, rentoutusohjaaja sekä opiskellut NLP:tä, ollut kuvataiteilijan opissa ja opiskellut taideterapiaa. Olen Suomen mielenterveysseuran Mielenterveyden ensiapu 1- ja 2 ohjaaja, MLL:n vertaisohjaaja sekä työpaikkaohjaaja. 

Olen entinen koulukiusattu ja minulla on kokemusta kiusatun lapsen vanhemmuudesta, työpaikkakiusaamisesta sekä koulumaailmassa tapahtuvasta kiusaamisesta.

 

Katri Salmi

Olen syntynyt Kotkassa v. 1985 ja perheeseeni kuuluu mies, kaksi lasta ja viisi kissaa sekä yksi koira. Olen ollut Valopilkuissa ajoittain sijaisuuksia tekemässä vuodesta 2015. Olen KoKoA ry:n kouluttama kokemusasiantuntija sekä hallituksen jäsen, ja toimin myös valtakunnallisena aluekoordinaattorina. 

Lapsuudessani olen kokenut henkistä ja fyysistä väkivaltaa, mutta olen kääntänyt menneisyyteni tulevaisuuden voimavaraksi. Tänä päivänä luennoin post-traumaattisesta stressistä sekä mielenterveys- ja kiusaamisasioista. Toimin psykiatrian päiväpolilla kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana ja pidän kokemusasiantuntija-vastaanottoa. 

Olen kiinnostunut suomalaisen kulttuurin merkityksestä mielenterveyongelmien syntymisessä. Näen että kun aikuisten yhteisöllisyyttä viedään eteenpäin, niin pystymme paremmin huolehtimaan yhdessä lapsista ja nuorista. 

 

Meihin voit olla yhteydessä kaikissa kiusaamiseen liittyvissä asioissa joissa tunnet tarvitsevasi tietoa, tukea tai keskusteluapua puhelimitse tai sähköpostitse. Olipa kiusaaminen koulussa, vapaa-ajalla tai työpaikalla tapahtuvaa, ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Ota yhteyttä.