Työntekijät

 

Kiusaamisasioiden tuki-ja neuvontakeskus Valopilkusta vastaa Harjulan Setlementti ry yhteistyökumppaneineen. Tukikeskus-koordinaattoreina ja kiusaamisasioiden asiantuntijoina toimivat Katri Salmi ja Tina Holmberg-Kalenius. Valopilkun perustajajäseniä ovat Tina ja Saija.

 

Tina Holmberg-Kalenius

Olen syntynyt Helsingissä mutta asunut Lahdessa noin kolmekymmentä vuotta. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi lasta sekä liuta eläimiä. Ihmisen käyttäytyminen ja väkivallan eri ilmentymät ovat aina kiinnostaneet minua. Olen entinen koulukiusattu ja minulla on kokemusta kiusatun lapsen vanhemmuudesta.

Olen suorittanut kulttuurien tutkimuksen maisteri-opinnot Helsingin yliopistossa. Psykologian, kasvatus- ja työpaikkapsykologian ja Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin perusopinnot sekä kriisipsykologiaa olen opiskellut avoimessa yliopistossa. Englantiin olen suorittanut Bullying and Harassment Counselling-diplomin (kiusaamisasioiden neuvoja/ohjaaja). Kriisityön opintoja olen opiskellut kansainvälisen alan asiantuntijan, David Kinchinin johdolla sekä Suomen Diakoniaopistossa. Sosiaalitieteistä minulla on korkeampi diplomi Kansainvälisen reflektoivan oppimisen ja opettamisen säätiöltä, ARLT:ltä. Lisäksi olen opiskellut Sensomotorista- sekä taideterapiaa. Olen toiminut Suomen mielenterveysseuran Mielenterveyden ensiapu 1- ja 2 ohjaajana, olen myös MLL:n vertaisohjaaja sekä työpaikkaohjaaja. Parhaillaan opiskelen psykologian kandiopintoja sekä väkivaltatieteiden perusopintoja.

 

Katri Salmi

Synnyin Kotkassa v. 1985 ja olen asunut Lahdessa vuodesta 2005.
Perheeseeni kuuluu mies, kaksi lasta, viisi kissaa ja yksi koira.
Tulin Valopilkuille helmikuussa 2015 työkokeilun kautta ja tehnyt vuosien saatossa sijaisuuksia tähän päivään asti ja kasvanut työhöni. Olen myös KoKoA ry:n kouluttama kokemusasiantuntija. Toimin KoKoAn hallituksen jäsenenä, valtakunnallisena aluekoordinaattorina sekä kokemuskouluttajana. 

Lapsuudessani koin henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä rankkoja mielenterveyshaasteita, mutta olen selviytynyt niistä ja kääntänyt rankan menneisyyteni tulevaisuuden voimavaraksi. Luennoin aiemmin kokemusasiantuntijana kiusaamisen aiheuttamien traumojen merkityksestä elämään ja niistä selviytymisestä omien unelmiensa toteuttajaksi. Toimin aiemmin myös tehostetun psykoosihoidon polilla vertaisohjaajan ja pitänyt kokemusasiantuntijan vertaisvastaanottoa.

Valopilkuilla olen erikoistunut lasten ja nuorten sosiaalisiin suhteisiin, sekä alle 30v kiusaamisen jälkihoitoon. Olen Kouluttautunut erilaisilla lyhykursseilla akuutin kriisin kohtaamisesta, yliopistokursseihin: sosiaalipsykologiasta lasten ja nuorten psyykkiseen hyvinvointiin ja nykyään opiskelen mielenterveys ja -päihdetyön ammattitutkintoa.

Olen luonteeltani utelias sekä opiskelen jatkuvasti alan tietoutta työni rinnalla. Minua kiinnostaa suomalaisen kulttuurin ja asenteiden merkitys mielenterveysongelmien syntymisessä sekä kuntoutumisessa. Näen, että nykyajan yhteisöllisyyden puute ja yksilöllisen selviytymisen alleviivaaminen vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Uskon, että kun aikuisten yhteisöllisyyttä viedään eteenpäin, niin pystymme paremmin huolehtimaan yhdessä lapsista ja nuorista! Työotteeni on kannustava, ihmisen oma yksilöllisyys sekä kokemusmaailma huomioon ottaen.

 

Saija Salmi (poissa vuoden 2019 loppuun asti)

Olen syntynyt Joensuussa 1964 ja asunut Lahden seudulla melkein kolmekymmentä vuotta. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi jo aikuista pesästä lentänyttä lasta, kaksi lastenlasta sekä kaksi kissaa. Harrastan kaikkea maalaiselon tuomaa; maan muokkauksesta kukkien kasteluun sekä lukemista, ruoanlaittoa ja leivontaa. Puuhastelen usein myös lastenlasten kanssa.

Olen toiminut erilaisissa opettajan tehtävissä kahdeksan vuotta. Edellisessä työpaikassani toimin erityisopetuksen parissa.

Olen koulutukseltani pedagogisen pätevyyden omaava ammatillinen opettaja. Lisäksi olen opiskellut erityispedagogisia- sekä sosiaalipsykologisia opintoja Helsingin yliopistolle. Olen työnohjaaja, rentoutusohjaaja sekä opiskellut NLP:tä, ollut kuvataiteilijan opissa ja opiskellut taideterapiaa. Olen Suomen mielenterveysseuran Mielenterveyden ensiapu 1- ja 2 ohjaaja, MLL:n vertaisohjaaja sekä työpaikkaohjaaja. 

Olen entinen koulukiusattu ja minulla on kokemusta kiusatun lapsen vanhemmuudesta, työpaikkakiusaamisesta sekä koulumaailmassa tapahtuvasta kiusaamisesta.

 

Meihin voit olla yhteydessä kaikissa kiusaamiseen liittyvissä asioissa joissa tunnet tarvitsevasi tietoa, tukea tai keskusteluapua puhelimitse tai sähköpostitse. Olipa kiusaaminen koulussa tai  vapaa-ajalla tapahtuvaa, voit olla meihin yhteydessä!

Ota yhteyttä.