Vapaaehtoiset

Vapaaehtoiseksi Valopilkuksi?

Tiesitkö, että voit toimia vapaaehtoisena myös Valopilkussa? Vapaaehtoisena pääset tapaamaan toisia vapaaehtoisia säännöllisesti sekä osallistumaan vapaaehtoisille suunnattuihin koulutuksiin, joita pyritään pitämään eri puolilla Suomea.

Tukikeskus Valopilkun ensimmäinen vapaaehtoisille suunnattu tapaaminen pidettiin 15.8. 2015 Lahdessa.

Tapaamisia järjestetään kahdesti vuodessa. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tai kysy tulevista koulutuksista ja tapaamisista!

 

Vertaistukiohjaaja- ja tsemppari-koulutus 

Nyt sinulla on mahdollisuus kouluttautua vertaistukiohjaajaksi kiusattujen tukiryhmiin tai tukihenkilöksi ja tsemppariksi kiusaamista kokeneille nuorille! Koulutamme sinut tehtävääsi ja saat tukea vapaaehtoistoimintaasi.

Koulutuksemme perustuvat Vahvuudet esiin! - kiusaamisen jälkihoitomalliin®, joka keskittyy kiusaamisilmiön ymmärtämiseen, toipumisen tukemiseen, vahvuuksien tunnistamiseen ja itsetunnon rakentamiseen. Koulutuksessa opit mm.

  • kiusaamisesta ilmiönä
  • mikä kiusaamista kokeneen tukemisessa on tärkeää
  • häpeän  vaikutuksesta identiteettiin ja toimintakykyyn
  • millaisia vahvuuksia sinulla on tukihenkilönä ja kuinka tsemppaat tuettavaa löytämään omat vahvuutensa
  • yhteistyön tekemisestä eri tahojen kanssa

Seuraava VAHVUUDET ESIIN!-vertaisohjaaaja koulutus alkaa Lahdessa 6 -7.3.2019.

Opintoja on yhteensä 46 tuntia, joista 12 tuntia on lähiopetusta. Koulutus perustuu Valopilkussa kehitettyyn kiusaamisen jälkihoitomalliin ja antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena ohjaajana kiusaamista toipuvien ryhmässä, tai tukihenkilönä kiusatulle. 

Ohjaaja-koulutus soveltuu myös eri alojen ammattilaisille, omakohtaisen kiusaamiskokemuksen työstäneille sekä muille kiusaamisilmiöstä kiinnostuneille henkilöille. Koulutus sisältää etätehtäviä sekä vapaavalintaisen lopputyön ja siitä saa todistuksen. 

lmoittauduthan viimeistään 4.3.2019 mennessä!