Koulutus

Tukikeskus Valopilkku järjestää eri alojen ammattilaisille jälkihoidon menetelmäkoulutuksia sekä Kiusaamisen kohtaaminen, käsitteleminen ja ratkaisut-koulutuksia, jotka ovat kestoltaan yhden päivän mittaisia. Esimerkkejä koulutusten sisällöstä:

  • Kiusaamisen tunnistaminen ja ilmapiirin merkitys kiusaamisen syntymisessä
  • Kiusaaminen väkivallan muotona
  • Kouluväkivallan seuraukset kiusatun elämässä
  • Kiusatun perheen kohtaaminen
  • Mihin kiinnittää huomiota kiusatun tukemisessa
  • Kiusaamisen jälkihoito ja elämänhallinnalliset asiat

Kysy myös omiin tarpeisiisi sopivia räätälöityjä koulutuksia!

 

Kiusaamisen jälkihoitomallin koulutukset

Monesti kiusaamisen vaikutuksia ei tunnisteta. Kun kiusaaminen vihdoin päättyy, oletetaan, että myös uhrin kokemus katoaa. Näin ei kuitenkaan ole: kiusatuksi joutunut voi kantaa kiusaamiseen liittyvää ahdistusta pitkälle aikuisuuteen. Kiusaamisen vaikutukset voivat tulla esiin mm. masennuksena, ahdistuksena tai jännitystiloina. Oireet saattavat monesti olla seurausta kiusaamisesta, mutta niitä ei osata yhdistää kiusaamisesta johtuviksi. Yksilön tarpeista lähtevä jälkihoito auttaa kiusattua pääsemään kokemansa yli ilman että traumat vaikuttavat ammatinvalintaan, opintoihin, sosiaalisiin suhteisiin ja itsetuntoon.

VAHVUUDET ESIIN! - kiusaamisen jälkihoitomallin® menetelmäkoulutuksista ja tietylle kohde- tai ammattiryhmälle kohdennetuista räätälöidyistä koulutuksista saat lisätietoa Valopilkun työntekijöiltä. 

Kiusaamisen ennaltaehkäisemiseen on monta menetelmää, mutta jälkihoitoon ei ole ollutyhtään. Nyt Pohjoismaissa, ja ehkä koko Euroopan tasolla, ainutlaatuinen ja toimiva malli löytyy. Ole edelläkävijä ja ota haltuusi VAHVUUDET ESIIN! - kiusaamisen jälkihoitomalli®, jolla tuet kiusaamista kokeneita. Varaa paikkasi nyt ja kuulet uudesta toimintamallista ensimmäisten joukossa!

Kevään 2018 koulutukset:

 

13.3 Vaasa

26.3 Lahti

5.4 Lahti

11-12.4 Helsinki (ruotsinkielinen koulutus)

21.5 Lahti

8.6 Lahti

Olethan huomannut "Kiusaamisen monet kasvot"-webinaarisarjan, jonka ensimmäinen osa on kuunneltavissa 30.5.18 lähtien. Ilmoittautumalla joko koko webinaarikokonaisuuden kaikkiin neljään osaan tai yhteen osioon, saat linkin jota kautta pääset kuuntelemaan webinaaria. Webinaarin ensimmäinen osa on kuunneltavissa ja suoritettavissa 31.8 asti, jonka jälkeen se sulkeutuu. Toinen osa tulee kuunneltavaksi 17.9.18.