Vertaistuki

Vertaistukiryhmiä järjestämme eri ikäisille kiusatuille. Ryhmänohjaajina toimivat tukikeskuksen työntekijät sekä koulutetut vertaisryhmä-ohjaajat.

Kiusaamisen jälkihoitomalli on tehokas vertaisuudessa syntyvän jakamisen ja hyväksytyksi tulemisen kokemuksen kautta, joka alkaa muuttaa ihmisen aiempaa käistystä itsestään. Koska kiusaaminen on ryhmäilmiö, vertaisuuden kokemus muodostuu erityisen tärkeäksi toipumiselle, koska ihminen saa ryhmässä usein ensimmäistä kertaa kokemuksen siitä, että ryhmä hyväksyy hänet, eikä kiusaajaa. 

Tukiryhmän aikana tutkitaan kiusaamiskokemukseen liittyviä tunteita ja käsityksiä, joita on itsestään kokemuksen kautta saanut, jotta näitä vääriä käsityksiä voidaan alkaa muuttaa. Ryhmään osallistuneet kertovat vertaistuen ja mallin harjoitteiden auttaneen heitä ymmärtämään, etteivät ole asian kanssa yksin, että kokemuksestaan saa ja kannattaa puhua, että ryhmä on antanut heille paljon rohkeutta sekä muuttanut heidän käsitystään itsestään.

Ryhmien lisäksi tarjoamme tukea myös puhelimitse, netin kautta sekä yksilötapaamisten muodossa. Toimintamme on maksutonta, eikä vaadi lähetettä.

Lisätietoa vertaistukiryhmistä ja ajankohdista saat ottamalla yhteyttä tukikseskuksen työntekijöihin.

ONKO LAPSESI KOKENUT KIUSAAMISTA JA MIETIT MITEN VANHEMPANA SELVIÄT SIITÄ?

Nyt sinulla on mahdollisuus tavata muita kiusattujen lasten vanhempia. Vertaisten tukiryhmässä voit saada tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden jakaa omia kokemuksiasi turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.

  • Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa kahden tunnin ajan. 
  • Ryhmä on avoin kaikille vanhemmille, joiden lapset kokevat tai ovat kokeneet kiusaamista mutta soveltuu myös aikuiselle, joka on itse kokenut kouluaikanaan kiusaamista. 
  • Ryhmäkerroilla tarkastelemme mm. kiusaamista ilmiönä, kiusaamisen herättämiä tunteita, kiusaamisen aiheuttamia suojautumiskeinoja sekä vihantunnetta ja sen hallitsemista.
  • Ryhmän ohjaajana toimii tukikeskuskoordinaattori ja kiusaamisasioiden asiantuntija Tina Holmberg-Kalenius.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset nettilomakkeen kautta tai soittamalla Tinalle tai Katrille (Saijan numero).

Tervetuloa mukaan!