Uusi kirja koulukiusaamisilmiöstä

31.1.2024

"Vahingossa huitaisin, läpällä heitin - vastuut, oikeudet ja ratkaisut koulukiusaamistilanteissa" pureutuu koulukiusaamisilmiöön. 

Miksi koulukiusaamista ei saada loppumaan? Pääseekö väkivaltaa käyttävä lapsi kuin koira veräjästä, koska on alaikäinen? Onko kiusatulla ja hänen perheellään mitään oikeuksia? Vanhemmat kaipaavat selkeää tietoa kiusaamistilanteiden käsittelystä kouluissa, mutta myös ammattilaiset ovat usein epävarmoja eri osapuolten rooleista ja vastuista tilanteessa.

Tina Holmberg-Kalenius, Nina Kaituri ja Merja Rastas valottavat helmikuussa 2024 ilmestyvässä kirjassaan eri osapuolten vastuita, oikeuksia ja käytännön ratkaisuja koulukiusaamistilanteissa. Ilmiötä tarkastellaan sekä opettajan että kiusaamisen jälkihoidon parissa tehdyn työn näkökulmasta. Kirjan sivuilla äänen saavat myös kiusaamista kokeneet itse.

Kirjokannen kustantama kirja on suunnattu sekä toisia kiusanneiden että kiusaamista kokeneiden lasten perheille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille. Kirja antaa perustiedot koulukiusaamiseen liittyvistä oikeuksista ja vastuista sekä tarjoaa erilaisia ratkaisuehdotuksia kaikille, joita ilmiö kiinnostaa. 

Voit ostaa kirjan Kirjokannen verkkokaupasta tai esimerkiksi Adlibriksen tai Suomalaisen Kirjakaupan kautta.