Ajankohtaista

Valopilkkugaalan kahvilan tuotto haluttiin ohjata lasten ja nuorten hyvinvointiin, joten lahjoituksen saajaksi valikoitui yksimielisesti Päijät-Hämeen keskussairaalan osasto 12. 
Musiikkitapahtuma 8-salilla klo 18 - 21. Esiintyjinä Assi Ilona, Jyrise, Alain Jay (Family Crew) sekä Carlos Swaga & Voiceman. Ilmainen sisäänpääsy. K13 - nuoremmat täysi-ikäisen seurassa. Tapahtuma on päihteetön. TERVETULOA!
Kotailta nuorille 19.10 alkaen klo 17. TERVETULOA MUKAAN!
Ensimmäinen vain nuorille suunnattu ryhmä perustuu Valopilkussa kehitettyyn VAHVUUDET ESIIN!-malliin. Ilmoittautuminen nyt käynnissä!
Tervetuloa Kiusaamisen jälkihoidon seminaariin kuulemaan kiusaamisen jälkihoidon haasteista sekä Vahvuudet esiin!-mallista. Seminaariin on vapaa pääsy.
Kaikille vertaistuen piirissä olleille- ja parhaillaan oleville sekä vertaistukiohjaaja-koulutuksen käyneille yhteinen KOTAILTA Harjulan kodalla, Lounaankatu 2 (keltaisen puutalon sisäpiha) tiistaina 27.9 klo 17:30 alkaen. Luvassa rentoa yhdessäoloa elävän tulen äärellä, grilliherkkuja ja vertaistukea. KAIKKI JOUKOLLA MUKAAN! Ilmoittauduthan viimeistään 26.9 Valopilkun työntekijöille. Huomioithan sään mukaisen vaatetuksen.
Setlementti Naapurin väki on mukana Aamulehden #puutunpeliin -kampanjassa. Ulkopuolisen puuttuminen tilanteeseen voi olla se väliintulo, joka pysäyttää kiusaajaa miettimään tilannetta ja omaa toimintaansa uudesta näkökulmasta ja muuttamaan käyttäytymistään. Kiusaaja on saattanut omaksua helpostikin kiusaajan roolinsa ja jäädä roolinsa vangiksi. Ympäristön hiljainen hyväksyntä tai jopa kiusaajan ihannointi ruokkii kiusaamista. Kiusaamisen tunnistaminen ja siihen puuttuminen matalalla kynnyksellä on tärkeää ja avaa ovet muutokselle. Todella monella on ikäviä kokemuksia siitä, mitä on joutua kiusatuksi. Harjulan Setlementti on perustanut Lahdessa valtakunnallisen Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkun. Valopilkun www-sivuilta saat tietoa kiusaamisen tunnistamisesta ja kiusaamiskokemusten hoitamisesta. Valopilkku on lähtenyt kehittämään myös vapaaehtoistoimintaa vertaistuen ja ammatillisen avun rinnalle. Seuraava Valopilkun valtakunnallinen vapaaehtoisten tapaaminen on 23.4.2016 Tampereella. Lisätiedot: www.valopilkkuja.fi Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoaa kuntouttavaa ryhmätoimintaa kiusaamista kokeneille nuorille aikuisille. Suljetun ryhmän tavoitteena on huolellinen jälkihuoltokokemus väkivaltaan liittyen. Tampereen kaupunki järjestää myös ryhmänohjaajakoulutusta ammattilaisille. Seuraavat ammattilaisille suunnatut maksuttomat ryhmäkoulutukset järjestetään 11.5.2016 ja 29.8.2016 klo 9.30–12.30 Koulutuksen vetävät koordinaattori Katri Pihlaja, Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluista ja kriisityöntekijä, psykoterapeutti Anne Hellsten Setlementti Naapurista. Lisätiedot: katri.pihlaja@tampere.fi Setlementti Naapurin eri yksiköistä – esim. Tyttöjen Talo, TUAS, Perheväkivaltaklinikka – on osallistuttu em. koulutukseen ja yksiköissä on asiantuntemusta kiusaamiskokemusten jälkihoitoon. Älä jää yksin kiusaamiskokemuksesi kanssa, vaan rohkaistu ottamaan asia esille ja pyytämään apua.
RSS ATOM